Kampeervakanties voor eenoudergezinnen!

Friends2Camp Activiteiten

Samen er op uit en wat beleven!

 

Friends2Camp organiseert op alle vakantiebestemmingen spannende outdooractiviteiten.
De activiteiten worden begeleid door getrainde en bekwame instructeurs en onze reisleiding.

Wij hebben per camping een leuk actiefpakket samengesteld tegen een scherpe prijs die je bij het maken van je boeking gelijk kunt boeken. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Alle andere activiteiten boek je ter plaatse bij aankomst bij de reisleiding.

Carriënta Outdoor Challenge: deze oude steengroeve is omgetoverd tot een uniek challengeparcours. Jullie
treden de steengroeve binnen via een aardedonkere tunnel van 400 meter lang. Binnen zijn er de spannendste
activiteiten te beleven: Tokkelen (220 meter), Abseilen uit een helikopter, een Himalaya-brug, touwbruggen, Via
Ferrata’s en nog veel meer. € 42,- p.p. (België) Kijk voor meer informatie op www.carrienta.com

Vlottenbouwen: met vier tonnen, zes houten palen, peddels en stevig touw gaan jullie een vlot bouwen. Deze
activiteit zal jullie laten samenwerken en zo naar de overkant van de rivier laten peddelen. Vanaf 7 jr - 12 jaar € 7,50 p.p., vanaf 13 jaar € 10,- p.p. (Zwemdiploma verplicht) (België, Frankrijk)

FREEK Outdoorsteppen: deze steps zijn ontwikkeld voor avontuurlijke tochten met onder andere meer
grip, een betere ligging en de beste schijfremmen. Dus zet je beste beentje voor en stap op de FREEK voor een
relaxte rit door de omgeving. € 19,- p.p. (België, Frankrijk)

Kanovaren: na een kleine instructie stap je in de kano en peddel je gezamenlijk met de stroming mee en geniet je van
een mooie en uitdagende route door de prachtige natuur. € 22,- p.p. (België, Frankrijk)

Mountainbiken: We rijden op fietsen die speciaal aangepast zijn voor deze omgeving. Na instructie gaan we kijken of de ATB goed is qua hoogte en testen we het remmen. We maken groepjes voor beginners en voor gevorderden. Onze instructeur neemt jullie mee voor een intensieve tocht van een uurtje of 2.
We klimmen en dalen over verharde en onverharde bospaden en veldwegen door de prachtige natuur. En…. What goes up, must go down!
Kledingadvies: korte broek of broek met strakke pijp of trek een sok om je broekspijp, dit om te voorkomen dat straks je broekspijp tussen de ketting komt. € 19,- p.p., dagdeel, vanaf 13 jaar. (België)

Shooting: raak jij de roos? En doe je dat met een boog, kruisboog, buks of blaaspijp? Aan jou de keuze, maar je mag ze allemaal proberen. € 15,- p.p. (België, Frankrijk)

Klimmen & Abseilen: midden tussen de wijnvelden van Beaune klimmen jullie tegen de hoge rotsen van het speciale
klimgebied. Natuurlijk moet je ook weer naar beneden en ga je dus abseilen vanaf het hoogste punt. € 29,- p.p. (Frankrijk)

Suppen: Stand Up Paddling op de rivier de Saône. Met een groot surfboard en lange peddel ga je over de rivier de Saône. Blijf jij overeind? € 15,- p.p. (Frankrijk)

JOEP Adventure Boottocht: met onze aluminium adventure boot ontdekken we met deze 13-persoons aluminium boot de rivier de Saône. Onderweg maakt onze kok een lekkere lunch voor jullie klaar. Ga zonnen op het zonnedek of neem een  verkoelende duik in de rivier de Saône. € 29,- p.p. incl. lunch (Frankrijk)

Sunset tour in de Joep Explorer boot
: stap aan het einde van de middag aan boord en we nemen je mee voor een boottocht over de Saône. Geniet van het gezelschap aan boord, de mooie natuur, een drankje en de ondergaande zon.

Suppen: Op een groot surfboard met lange peddel in de handen ga je met een groepje van 15 personen een leuke tocht over de Saône maken.

Nieuw in 2019: Water BLOB: Wil jij de adrenaline kick van je leven eens beleven? Ga dan op het puntje van het springkussen zitten en laat je met grote vaart door de lucht torpederen als iemand aan de andere kant vanaf de klimtoren op het springkussen springt. Jij vliegt meters door de lucht en komt verderop in het water terecht. Durf jij? (Frankrijk)
Nieuw: Stap in onze BOBBB (de barbeque boot): een drijvend vlot in de rivier met fijne loungebanken met kussens en een lage tafel onder een parasol-dakje waar we gezellig bij elkaar zitten. Het water Saône stroomt loom voorbij terwijl we van een koel drankje en een lekkere bbq-maaltijd genieten. Bereid zelf je vlees op de tafel-bbq en geniet van je tafelgenootschap! (Frankrijk)
Nieuw: Hunt your friend (Pijlen met softpoints afschieten op de tegenpartij. Het spel is een combinatie van boogschieten, trefbal en paintbal. Een veld met objecten waarachter je je kunt verschuilen. Raak je een tegenstander dan moet hij/zij het veld verlaten. Welk team verovert de vlag?) (België en Frankrijk)


Stadstour Luik: Onder leiding van een gids die je meeneemt vanaf het treinstation in Rivage gaan we Luik verkennen. Een uitgebreide rondleiding door deze bijzondere stad vol culturele bezienswaardigheden. Het plein van Saint-Lambert is een grote wandelzone, bekijk de vele kerken en de kathedraal, er zijn leuke cafe’s en restaurantjes en massale winkelmogelijkheden. € 9,- excl. Treinkaartje Rivage – Luik (incl. vervoer vanaf camping naar treinstation) (België)

City trip Beaune of Dyon: cultuur snuiven in historische stadjes met mooie gebouwen en waar authentieke winkelstraatjes zijn met leuke shops, terrasjes en restaurantjes. (Frankrijk)

Fotospeurtocht op de Ninglinspo: Tussen camping Olympia en camping le Moulin du Diable ligt het mooiste wandelgebied van de omgeving. De rivier kronkelt zich een weg in een prachtig natuurgebied en heeft over een lengte van 2500m een verval van wel 200 m. Watervalletjes en boomstambruggetjes maken deze wandeling een avontuurlijke tocht. De foto’s wijzen je de weg en onze reisleider of een begeleider wandelt gezellig mee. € 1,- p.p. (België)

Verder wordt er ter plaatse van alles georganiseerd zoals een Barbeque-avond € 15,- p.p. ((bestaande uit 3 soorten vlees, sauzen, salade, stokbrood, kruidenboter en frietjes), Hamburger party (beleg je broodje naar eigen smaak met ui, tomaat, hamburger, sla, mayonaise, curry of ketchup) of Pizza party (beleg de pizzabodem naar eigen smaak met bijvoorbeeld tomatensaus, ui, spekjes, salami, kaas of paprika en wij bakken hem voor je af). 
Er wordt op de camping ook animatie aangeboden welke inclusief is in de prijs. Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten camping Riverside - Nederland:
- Kanovaren: Ga mee op safari in een Canadese kano. Ga zelf op ontdekking of volg de route aan de hand van puzzeltochtvragen.
- Steppen: Op een grote sportieve outdoorstep maken we een rondje om het recreatiegebied De Gouden ham waarbij we onderweg een oversteek over het water maken met een idyllisch fietspontje.
- Of huur een toerfiets-, ATB E-bike of tandem en volg de route die meekrijgt.
- Vlottenbouwen en –varen: staat altijd garant voor een hoop (water-) pret. Natuurlijk moet jullie bouwwerk te water worden gelaten, welk vlot blijft drijven en is het snelst aan de overkant?
- Boerengolf aan de Maas: Ga mee, trek erop uit in de mooie natuur van de uiterwaarden van de Maas. Loop tussen de grazende koeien door en volg ons boerengolf parcours. Lekker struinen door de weilanden, genieten van ouderwetse en ongedwongen gezelligheid.
- Zeilcursus: leer zelf zeilen op een polyvalk zeilboot of neem een opfrisuurtje als je in het verleden al hebt gezeild maar heb je iemand nodig die het je uitlegt hoe het ook alweer in elkaar steekt.
- Beleef een gezellig dagje op het water met een motorbootje of electrische sloep, leg aan bij een steiger en neem een verkoelende duik in het water. (eenvoudige bediening)
- Suppen: Gezellige groepsactiviteit waarbij jullie al staand peddelen op een grote Sup.
- Banaanvaren: met een ploegje lekker over het water achter een speedboot scheuren.
- Mogelijkheden om te waterskiën of te wakeboarden.
- Shoot Out (Hunt your friend:, een combinatie van boogschieten, paintbal en trefbal)
- Boogschiet Clinic waarbij je met een handboog-, kruisboog en een blaaspijp leert schieten.
- Escape Eiland: Op een totaal verlaten eiland wordt jullie team gedropt. D.m.v. puzzels, raadsels en teamwork moet je proberen om weer van het eiland af te komen.
- Klimmen in combinatie met Lowrope touwparcours: klim de hoogte in op onze klimtoren en beleef de kick van het abseilen! Op het Lowrope parcours beleef je een hindernisbaan op 1,5 meter hoogte waarbij je tussen de bomen klimt en balanceert.

Door de prachtige ligging aan het water en de vele recreatiemogelijkheden krijg je op camping Riverside een heerlijk vakantiegevoel. Het boeiende gebied heeft een nostalgisch karakter door haar imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes.



ACTIEFPAKKET, vooraf bij te boeken
De actiefpakketten welke je bij boeking kunt bijboeken staan per camping omschreven:

Camping Olympia, België:
• Actiefpakket bij te boeken à € 32,- p.p.: Vlottenbouwen en -varen, BBQ-avond (bestaande uit 3 soorten vlees, sauzen, salade, stokbrood, kruidenboter en frietjes), Shooting (Boogschieten/Buksschieten/Kruisboogschieten/Blaaspijpschieten).

Camping le Confluent, België:
• Actiefpakket bij te boeken à € 35,- p.p.: Freek-footbike (leuke steptocht, mooie route door de omgeving), Pizza-avond (versier je eigen pizzabodem, wij bakken hem voor je af), Shooting (Boogschieten/Buksschieten/ Kruisboogschieten/Blaaspijpschieten).

Camping les Sables, Frankrijk:
• Actiefpakket bij te boeken à € 30,- p.p.: Vlottenbouwen en –varen, Hamburger-party (bestaande uit 2 hamburgers+broodjes, sauzen, salade, stokbrood, kruidenboter en frietjes) en Suppen (leuk en ontspannende activiteit en makkelijk te leren: je staat op een grote surfplank met een lange peddel in de hand en probeert op het water vooruit.

Camping Riverside, Nederland:
• Actiefpakket bij te boeken à € 28,- p.p.: Gezellige bbq-avond op het terras van het Beachhouse, leuke steptocht van 8 km en halve dag kanovaren langs de strandjes over de plas.

Aansprakelijkheid

De deelname aan excursies en/of sportactiviteiten binnen of buiten het in deze informatie en/of op onze websites vermelde programma's, gebeurt altijd voor risico van de deelnemer(s), ook indien deze door de medewerkers van onze campings wordt georganiseerd.

De deelnemende campings noch de met haar samenwerkende partners kunnen enige verantwoordelijkheid aanvaarden, wanneer aan deze activiteiten wordt deelgenomen.

Het uitvoeren van onze activiteiten is altijd afhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden of gebeurtenissen van buitenaf waar wij geen invloed op hebben. Wij zullen echter altijd proberen, indien een activiteit niet door kan gaan, een gelijkwaardig alternatief aan te bieden.

vlotbouwen

mountainbiken Belgie eenoudervakantie

eenoudervakantie step

eenoudervakantie klimmen

eenoudervakantie activiteiten

eenoudervakantie Carrienta challenge

eenoudervakantie boogschieten

eenoudervakantie kanotocht

eenoudervakantie leuke activiteiten

klimmen Frankrijk

vlottenbouwen eenoudervakantie

mountainbiken eenoudervakantie