Kampeervakanties voor eenoudergezinnen!

Friends2Camp Activiteiten
Samen er op uit en wat beleven!

Friends2Camp organiseert op alle vakantiebestemmingen spannende outdooractiviteiten.
De activiteiten worden begeleid door getrainde en bekwame instructeurs en onze reisleiding.

Wij hebben per land een leuk actiefpakket samengesteld tegen een scherpe prijs die je bij het maken van je boeking gelijk kunt boeken. 
Alle andere activiteiten boek je ter plaatse bij aankomst bij de reisleiding.

Activiteiten camping Olympia en camping Le Confluent, België:

Outdooractiviteiten (zie verderop de omschrijving en prijzen)
1. Steengroeve Carriënta, Challengeparcours
2. Vlottenbouwen en – varen
3. Outdoorsteppen op "Freek Footbike"
4. Shooting (boogschieten, luchtbuks, katapult, blaaspijp)
5. Mountainbiken (ATB)
6. Kanovaren/kajakken
7. Adventure hike met tablet (GPS en opdrachten via tablet)
8. Hunt your friends / Shoot out
9. Lampionnen-Fakkeltocht-Lampjestocht
10. Minigolf op camping Le Confluent


Carriënta Outdoor Challenge: deze oude steengroeve is omgetoverd tot een uniek challengeparcours. Jullie treden de steengroeve binnen via een aardedonkere tunnel van 400 meter lang. Binnen zijn er de spannendste activiteiten te beleven: Tokkelen (220 meter), Abseilen uit een helikopter, een Himalaya-brug, touwbruggen, Via
Ferrata’s en nog veel meer. € 45,- p.p. Kijk voor meer informatie op www.carrienta.com
Wil je een halve dag? Dat kan voor € 37,- p.p. (ochtend) of  € 39,- p.p. (middag)

Vlottenbouwen: met vier tonnen, zes houten palen, peddels en stevig touw gaan jullie een vlot bouwen. Deze activiteit zal jullie laten samenwerken en zo naar de overkant van de rivier laten peddelen. Vanaf 7 jr € 10,- p.p. (Zwemdiploma verplicht) 

FREEK Outdoorsteppen: deze steps zijn ontwikkeld voor avontuurlijke tochten met onder andere meer grip, een betere ligging en de beste schijfremmen. Dus zet je beste beentje voor en stap op de FREEK voor een relaxte rit door de omgeving. € 19,- p.p. 

Kanovaren: na een kleine instructie stap je in de kano en peddel je gezamenlijk met de stroming mee en geniet je van
een mooie en uitdagende route door de prachtige natuur. € 22,- p.p. 

Mountainbiken: We rijden op fietsen die speciaal aangepast zijn voor deze omgeving. Na instructie gaan we kijken of de ATB goed is qua hoogte en testen we het remmen. We maken groepjes voor beginners en voor gevorderden. Onze instructeur neemt jullie mee voor een intensieve tocht van een uurtje of 2.
We klimmen en dalen over verharde en onverharde bospaden en veldwegen door de prachtige natuur. En…. What goes up, must go down!
Kledingadvies: korte broek of broek met strakke pijp of trek een sok om je broekspijp, dit om te voorkomen dat straks je broekspijp tussen de ketting komt. € 22,- p.p., dagdeel, vanaf 12 jaar. 

Shooting: raak jij de roos? En doe je dat met een boog, buks, katapult of blaaspijp? Aan jou de keuze, maar je mag ze allemaal proberen. € 15,- p.p. 

Nieuw: Hunt your friend (Pijlen met softpoints afschieten op de tegenpartij. Het spel is een combinatie van boogschieten, trefbal en paintbal. Een veld met objecten waarachter je je kunt verschuilen. Raak je een tegenstander dan moet hij/zij het veld verlaten. Welk team verovert de vlag?) € 15,- p.p. vanaf 12 jaar

Fotospeurtocht op de Ninglinspo: Tussen camping Olympia en camping le Moulin du Diable ligt het mooiste wandelgebied van de omgeving. De rivier kronkelt zich een weg in een prachtig natuurgebied en heeft over een lengte van 2500m een verval van wel 200 m. Watervalletjes en boomstambruggetjes maken deze wandeling een avontuurlijke tocht. De foto’s wijzen je de weg en onze reisleider of een begeleider wandelt gezellig mee. € 1,- p.p. 

Verder wordt er ter plaatse van alles georganiseerd zoals een Barbeque-avond (bestaande uit 3 soorten vlees, sauzen, salade, stokbrood, kruidenboter en frietjes), Hamburger party (beleg je broodje naar eigen smaak met ui, tomaat, hamburger, sla, mayonaise, curry of ketchup) of Pizza party (beleg de pizzabodem naar eigen smaak met bijvoorbeeld tomatensaus, ui, spekjes, salami, kaas of paprika en wij bakken hem voor je af). 
Er wordt op de camping ook animatie aangeboden welke inclusief is in de prijs. Klik hier voor meer informatie.OUTDOORPAKKET (vanaf 10 jr en min. lengte 1,35 m en max. 100 kg), vooraf bij te boeken

Wil jij voordelig vooraf al wat vast zetten wat je tijdens je vakantie wil gaan doen, boek van vooraf het outdoor pakket voor € 75,- p.p. (vanaf 10 jaar en lengte min. 1,35 m en max. 100 kg) (Helaas is dit pakket niet meer vooraf te boeken. Wel zijn deze activiteiten los op locatie te boeken).
Je gaat dan gedurende je vakantie;
- Outdoordag in steengroeve Carrienta,
- Steptocht (na instructie samen op pad op onze FREEK-steps voor een mooie tocht van ongeveer 2 uur door de omgeving),
- Pizza-pasta avond,
- Shooting (Boogschieten/Buksschieten/ Katapult schieten/Blaaspijpschieten).

Je kunt ook het kidspakket voor € 25,- vooraf bijboeken. Deze activiteiten zijn speciaal voor de leeftijd 5 t/m 8 jaar. (Helaas is het niet meer mogelijk dit pakket vooraf bij te boeken)
De kids gaan dan gedurende de vakantie de volgende activiteiten doen.
- Pizza-avond 
- Monkey climbing: Op een speciaal parcours kunnen de kids klimmen en klauteren. Onze instructeurs zorgen voor het materiaal en goede begeleiding,
- Bushcraft: hoe leer je survivallen? Door samen een een shelter te maken en we leren je hoe je water moet zuiveren en hoe je een brug kunt bouwen om een rivier over te steken en 
- er is een leuke Speurtocht die je samen met de begeleiding gaat doen.
Aansprakelijkheid

De deelname aan excursies en/of sportactiviteiten binnen of buiten het in deze informatie en/of op onze websites vermelde programma's, gebeurt altijd voor risico van de deelnemer(s), ook indien deze door de medewerkers van onze campings wordt georganiseerd.

De deelnemende campings noch de met haar samenwerkende partners kunnen enige verantwoordelijkheid aanvaarden, wanneer aan deze activiteiten wordt deelgenomen.

Het uitvoeren van onze activiteiten is altijd afhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden of gebeurtenissen van buitenaf waar wij geen invloed op hebben. Wij zullen echter altijd proberen, indien een activiteit niet door kan gaan, een gelijkwaardig alternatief aan te bieden.

vlotbouwen

mountainbiken Belgie eenoudervakantie

eenoudervakantie step

eenoudervakantie klimmen

eenoudervakantie activiteiten

eenoudervakantie Carrienta challenge

eenoudervakantie boogschieten

eenoudervakantie kanotocht

eenoudervakantie leuke activiteiten

klimmen Frankrijk

vlottenbouwen eenoudervakantie

mountainbiken eenoudervakantie