Kampeervakanties voor eenoudergezinnen!

Camping Les Sables

Zonnige Franse Camping op 50 m van de Saône

Camping Les Sables
Al v.a.€ 59,- p.p. per week met je eigen tent
Al v.a. € 89,-p.p. per week in complete huurtent


Boek hier een huurtent op camping les Sables.
Boek hier een campingplek op camping les Sables.

ACTIVITEITEN

Animatie inclusief:
- welkomstmeeting rond het kampvuur met gratis drankje volwassenen/slush puppy+ marshmellow kids, 
- kampvuur leren maken,
- iedere avond kampvuur,
- knopen leren maken (nodig bij vlotbouwen), 
- avondspellen,
- een wandeling naar en door de omgeving richting Seurre,
- spelletjes middag, voetbalwedstrijdje, jeux de boules wedstrijd, volleybal tournooi (ook met de ouders!), darten en tafeltennis
en een super eindfeest met dance-avond waar een van onze top dj's draait op vrijdagavond. Meer uitleg over de animatie? Klik hier.
Ter plaatse te boeken: Adventure Boottocht (sunset cruise of dagtocht met lunch), Boogschieten, Shooting (gaspistool, luchtbuks, blaaspijp en katapult schieten), BBQ-avond, Happy hour. Bierproefavond, Wijnproeven, Suppen, Vlottenbouwen en –varen, Freek Footbike (steppen), city trip Beaune of Dyon, bingo avond (met fantastische prijzen € 2,50 per kaartje). Wandelingen door de omgeving en Hamburgerparty. Pizza avond: jij belegt de bodem en wij bakken hem af in onze eigen pizza-oven.
Meer uitleg over deze activiteiten? Klik dan hier.

FACILITEITEN
• Receptie in grote Safaritent
• Sanitaire voorzieningen (gratis warme douches)
• Bar met terras en lounge in onze grote Safaritent
• Gratis WiFi bij de grote Safaritent
• Tafeltennistafel
• Kampvuurplaats
• Terras
• Verhuur kampvuurschalen en verkoop van hout (onder voorbehoud i.v.m. droogte)

VERVOER
• Eigen vervoer
Afstand vanaf Utrecht: 760 km

Camping Les Sables ligt, met haar 50 ruime plaatsen, in de Franse Bourgogne op 50 m van de rivier de Saône, met een Nederlandse beheerders en voornamelijk Nederlandse campinggasten. Op deze zonnige Franse camping kampeer je op de traditionele manier in een prachtige omgeving maar met de hedendaagse gemakken. In het rustige water van de Saône kun je heerlijk zwemmen. Dat gaan we dan ook zeker doen tijdens de kanotocht of de adventure boottocht waar je met je groep een prachtige tocht over de rivier kunt varen. Onderweg leggen we even aan voor een picknick, duiken we in het water vanaf de boot en kun je vanaf het zonnedek met trapje makkelijk weer uit het water komen.

“Kamperen op de traditionele manier in een prachtige omgeving. Na een relaxte reis zijn we aan het eind van de middag uitgerust op camping Les Sables in Frankrijk aangekomen.
We werden vriendelijk onthaald en tijdens de welkomstmeeting heeft iedereen zich voorgesteld. Vandaag gaan we met onze groep een stuk de Saône afvaren in de kano’s. Onderweg zullen we aan wal gaan voor een lekkere picknick. Het zonnetje schijnt en we kunnen een verkoelende duik in de rivier nemen. Als avondmaaltijd worden er hamburgers op de barbecue klaargemaakt.
Na het eten steekt de reisleider het kampvuur aan. Rond het kampvuur leer ik de anderen beter kennen en de kinderen vermaken zich in het Beachhouse met loungebanken. Er zijn hier de komende week nog meer leuke outdoor-activiteiten te beleven zoals een adventure-boottocht waarbij we onderweg gaan genieten van een picknick aan de waterkant en kunnen zwemmen in de rivier, verder gaan we suppen (dat is peddelen met een lange peddel terwijl je rechtop op een surfplank staat), boogschieten, vlottenbouwen en –varen maar ook wijnproeven of een gezamenlijke city trip naar Beaune of Dijon. De camping ligt in een rustige omgeving, midden in de Bourgogne, vlakbij een dorpje waar zich kleine winkeltjes maar ook supermarkten bevinden.
Wij hebben onze eigen fiets meegenomen achterop de auto. Zo kunnen we er zo nu en dan op eigen gelegenheid tussenuit. Wij hebben al veel zin in de rest van de vakantie en kunnen niet wachten tot de outdoor-activiteiten beginnen. ”


Boek hier een huurtent op camping les Sables. 
Boek hier een campingplek op camping les Sables.

Vervelen is hier niet nodig. Doe mee met onze activiteiten of relax bij de waterkant (zwemmen in de rivier is toegestaan). Iedere dag kun je dansjes doen met onze animatievos, kun je darten, tafeltennis spelen, zwemmen in de rivier, spelletjes of een jeux de boules set uit de Safaritent gebruiken of relaxen in een hangmat.

Het weekprogramma ziet er ongeveer zo uit (prijzen zie hierboven):
Zaterdag
Aankomst tussen 15.00 en 22.00 uur.
In gebruik nemen tent of campingplek. De kinderen maken al direct vriendjes op de camping.
Hamburgeravond. Gezellig samen eten aan lange tafels.
Zaterdagavond: kennismakingsavond rond het kampvuur met gratis marshmellows, 1 slush-puppy voor de kinderen en 1 drankje voor de ouders.

Zondag
Steptocht door de mooie omgeving. We nemen je mee over landweggetjes, langs weilanden, door het bos, cross mee over het parcoursje als je durft, verder om het meer, door een dorpje en het spectacelstuk als laatst: downhill richting camping.
's Avonds BBQ-avond met aansluitend gezellige avond met muziek in de Safaritent (disco voor de kids) en rond het kampvuur.

Maandag
Iedere ochtend dansjes met onze animatie Vos voor iedereen die mee wil doen.
SUP - Ga met op sup-tocht waar we met een groep van 15 personen na instructie het water op gaan. Op een grote plank met lange peddel bewegen we ons voort. 
Bingo-avond met leuke prijzen. Aansluitend lampjestocht. Neem je zaklamp mee en we lopen een rondje over het pad langs de Saône en door het dorpje.

Dinsdag
Shooting. Pijl en boog, gaspistool, luchtbuks, katapult en blaaspijp en jij mag ze allemaal uitproberen.
Bierproefavond voor 18+ (gezellige avond waarbij we 6 verschillende biertjes proeven. Wij zorgen voor nootjes en een borrelhapje).

Woensdag
Vrije dag. of: Ga op city trip naar Beaune of Dijon of bezoek de watervallen van Tuffs of Herrison.
's Avonds nemen we je mee op sunset cruise met Joep onze adventure boot. Geniet van een drankje en hapje aan boord en geniet van de ondergaande zon.

Donderdag
Kanotocht. We brengen je naar het instappunt. Na instructie gaan we met maximaal 8 kano's (4 personen per kano) te water en maken een heerlijke tocht over de Saône. Vogels spotten onderweg. Een pauze aan de waterkant waarbij we een verkoelende duik in het water kunnen maken.
's Avonds serveren we het typische Franse gerecht: Boeuf Bourguignon à la Lilly. Samen genieten aan lange tafels met gratis drankje (witte/rode wijn, frisdrank of biertje). € 15,- pp

Vrijdag
Maak een mooie tocht met Joep onze explorerer boot. Onderweg een picknicklunch en de mogelijkheid om een verkoelende duik vanaf de boot te nemen. 
's Middags gaan we vlotten bouwen en - varen. Na een instructie hoe je touwen knoopt gaan we in teams aan de gang. Als jullie vlot klaar is gaan we met zwemvest en peddels op het vlot proberen een rondje rond het eiland te varen. Welk vlot is het meest zeewaardig?
Leuke activiteit voor ouders met kinderen samen.
's Avonds gezellige avond rond het kampvuur en disco-avond in de Safaritent.

Zaterdag
Helaas het zit er alweer op: Inpakken, afscheid nemen en vertrek naar Nederland.

Route-omschrijving vanaf Maastricht:

- Snelweg via Luik, Luxemburg stad, Dan de A 31 via Metz, Nancy, Langres naar Dijon, verlaat de A 31 en ga de A39 op richting Dole tot Saint Seine en Bàche, volg dan de A36 richting Beaune en neem afslag nr 1 en neem de D976 richting Seurre, vervolgens neemt u de D973 richting Jalanges, dan de D 350 richting Verdun-sur-le-Daoubs en vervolgens via Mont-lès-Seurre de D 154 naar Charnay-lès-Chalon. Over de route de Seurre, sla rechtsaf naar Rue de La Forge richting de kerk, hou de kerk aan uw linkerhand en sla rechtsaf naar de Rue Bourgeoise, vervolgens links af naar Rue Neuve en u bent gearriveerd. 

Adres:
Camping Les Sables
Chemin de la Plage
21250 - POUILLY SUR SAONE
Frankrijk

Telefoon: 0031 (0) 20 - 895 06 20
E-mail: friends@friends2camp.nl

Tot ziens op de camping!
Team Les Sables

eenoudervakantie Frankrijk

eenoudervakantie Frankrijk

eenoudervakantie Frankrijk

eenoudervakantie Frankrijk

eenoudervakantie Frankrijk eenouder vakantie