Kampeervakanties voor eenoudergezinnen!

BIENVENUE
en een heel warm welkom op deze eenoudervakantie van Friends2Camp in de Belgische Ardennen.

Dit gaat een gezellige week worden met leuke activiteiten, een programma alleen voor jullie samengesteld. Natuurlijk is niets verplicht, maar het is juist supergezellig om er samen op uit te gaan.
Lees dit programma door en geef je bij aankomst op.
Mocht je nu toevallig al op de camping een accommodatie of plaats geboekt hebben, je bent 1-ouder en je hebt niet via Friends2Camp geboekt. Stuur ons dan een mail via info@friends2camp.nl dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen zodat je alsnog kunt aansluiten.
We hopen er samen een onvergetelijke week van te maken.

Programma eenouder campingplezier Ardennen

Welkom bij de eenoudervakantie op Camping Olympia / camping Le Confluent!

Hierbij ontvang je het weekprogramma exclusief voor onze eenouders (die via Friends2Camp hebben geboekt) voor deze zomer. Het is niet mogelijk voor andere campinggasten om zich bij onze groep aan te sluiten.

Voor de uitvoer van diverse activiteiten in dit boekje zijn we afhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden. Het kan zijn dat er hierdoor wat wijzigingen voorkomen in het programma. Onze reisleidsters laten dit tijdig weten.

Per dag staan alle mogelijke activiteiten beschreven. Bij de activiteiten vind je de tijden van de activiteiten, de eventuele kosten en een korte beschrijving. Ook staat de plaats van de activiteit vaak aangegeven. Let op! Sommige activiteiten vinden plaats op een externe locatie/verzamelplaats. Houdt hier rekening mee en vertrek op tijd.

Op zaterdagavond vindt er ’s avonds om 20.30 een welkomstbijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomst stellen onder andere de reisleiding, activiteitenbegeleiders zichzelf voor en vervolgens mogen jullie jezelf voorstellen. Deze avond wordt er een uitgebreide uitleg gegeven over de mogelijke activiteiten en kun je je gelijk opgeven voor de activiteiten. Wanneer je je opgeeft voor een activiteit, willen wij je vragen dit direct af te rekenen bij degene bij wie je je inschrijft. Er is de mogelijkheid om te pinnen.
Mocht je halverwege de week nou denken: Oei, ik heb mezelf/mijn kinderen/ons voor een bepaalde activiteit niet opgegeven, maar ik/zij/wij willen toch nog
wel graag mee doen. Loop dan even naar de reisleiding. Dan gaan we hier graag even voor je achteraan zodat je nog mee kunt doen!

Kleding activiteiten
Voor de actieve onderdelen in het programma raden wij aan om prettig zittende, makkelijke kleding aan te doen.
Ga je mee op de ATB Mountainbike of Step-excursie? Doe dan een korte broek aan: zo kunnen je broekspijpen niet in de ketting komen te zitten.
Ga je mee op een wandeltocht? Trek dan wandelschoenen of sportschoenen aan met een goed profiel: het kan wel eens glad zijn! Voor de
wateractiviteiten in de rivier raden wij aan waterschoentjes of oude gymschoenen aan te doen, in verband met de glibberige en stenige bodem.

Bij diverse activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers per groep. Het is wel mogelijk dat er meerdere groepen vertrekken bij een bepaalde activiteit (ATB, Boogschieten en Outdoorsteppen).
Indien er zoveel interesse is in bepaalde activiteiten, zullen deze gedurende de week nogmaals worden aangeboden.


ZATERDAG

15.00 - 20.00 uur Aankomst, check in bij de receptie waar jullie reisleiding de incheck zal doen en jullie accommodatie of campingplaats zal toewijzen voor deze vakantie. Inrichten van je acco of opzetten van je tent.

20.30 - 21.30 uur Welkomstbijeenkomst bij het zwembad met kennismakingsrondje en gratis drankje. De reisleiding zal zich eerst voorstellen en jullie informeren over komende week.
De activiteitenbegeleiders/instructeurs zullen zich voorstellen en meer vertellen over de mogelijke activiteiten deze vakantie waarna jullie je kunnen opgeven.
Voorstelronde van de eenouders (vertel wat leuks over jezelf).  Daarna is het tijd voor een drankje (gratis) van de Poolbar waar gezellige muziek wordt gedraaid. We proosten op een leuke week die in het verschiet ligt.
Voor de jeugd: Marshmellows roosteren, een (gratis) slushpuppy of drankje en waterspelletjes in het zwembad samen met de begeleiders.
21.30 - 22.00 uur We sluiten de avond af met een gezellige Poolparty. leuke muziek, een drankje en chillen in en rond het zwembad.

ZONDAG

08.00 - 09.00 uur Gezellig: Samen ontbijten (tafels aanschuiven op het veld bij het water, je eigen ontbijtspullen mee). Maak ook een lunchpakketje + flesje water voor tussen de middag in Carrienta.

09.15 - 09.30 uur We rijden naar Carriënta met de eenouders die zich hebben opgegeven
10.00 - 16.00 uur Carriënta Outdoordome. | €42 p.p. |
Helm op, gordel om, bereid je voor op de 450 m donkere tunnel....
De hele dag klimmen en klauteren op het challengeparcours.
Beleef een spannende dag in onze steengroeve Carriënta, waar het grootste, uitdagendste challenge-parcours in de Benelux ligt. Een hele dag actief bezig zijn in de mooiste steengroeve van de wereld! Deze oude mijn, alleen te betreden door een tunnel van 400 meter, is omgebouwd tot een waar klim- en klauterparadijs. De ervaren en zeer professionele instructeurs staan garant voor een goede begeleiding en veilig materiaal. Ga jij deze dag mee op stap? We verzamelen op de parkeerplaats van Carriënta.
Adres: Grand route 40, 4920 Sprimont - België

12.30 - 13.30 uur Genieten van je meegenomen lunch in de Outdoorbar, houd je helm op! (drankjes zijn hier verkrijgbaar)
16.00 - 17.00 uur Terug door de tunnel en we rijden terug naar de camping.

17.00 - 19.00 uur Time to relax and refresh
19.00 - 20.30 uur Geef je op voor de bbq-avond bij het zwembad. Bereid je eigen eten en geniet samen aan lange tafels van al het lekkere eten! Salade, stokbrood, kruidenboter, frietjes, 3 soorten vlees p.p. | €15 p.p. | incl. drankje

MAANDAG

09.45 - 12.00 uur ATB Mountainbiken | €22 p.p. | Max. 15 per groep
We gaan de bossen in op onze mountainbikes! Tijdens de mountainbike tocht passen we het tempo aan op de deelnemers in de groep. Leuke tocht door de bossen.
We verzamelen om 09.45 uur bij het zwembad van camping
Olympia: Rue du trois Ponts 40, 4920 Remouchamps – België.

13:00 - 15:00 uur Vlottenbouwen en varen | €10 p.p. |, kids tot 10 jaar | €5 p.p. |
We gaan met alle eenouder vaders, moeders en kids vlottenbouwen waarmee
we de rivier gaan trotseren. Vlot klaar? Zwemkleding en zwemvest aan en peddel in de hand en daar gaan we. Welk vlot is echt zeewaardig?
We verzamelen op het veld bij de rivier van camping Olympia:
Rue du trois Ponts 40, 4920 Remouchamps – België.

15:00 - 17:00 uur Shooting: Boogschieten, buks- katapult en blaaspijp | €15 p.p. | Max. 15 per groep
Ooit al eens een echte pijl en boog vastgehouden? Vanmiddag leren wij je
de kneepjes van het boogschieten, katapult-, buks- en blaaspijpschieten bij de Boogschietkooi
op camping Olympia.
17.00 - 19.00 uur  Time to relax and refresh
19.00 - 20.30 uur  Italiaans buffet. Gezellige avond, met heerlijke pasta, pizza's en salades. Geef je vooraf op en schuif aan op het buitenterras van camping Olympia. | €15 p.p. | incl. drankje.

22:00 - 23:00 Happy Hour
Het is weer borreltijd! Even bijkletsen met de andere reizigers onder het genot van een lekker drankje en een gezellig muziekje. Alle drankjes voor de helft van de prijs tijdens Happy Hour!

DINSDAG

10.00 - 12.00 Kanovaren | €22 p.p. |*
We gaan kanovaren op de rivier. Twee uur durende tocht met paar spannende versnellinkjes, onder bruggen door, langs vakantiehuisjes en door de prachtige natuur.
Verzamelen doen we op het parkeerterrein bij de camping. Vertrek naar Hamoir, parkeerplaats voor de Camperplaats, straat: Rue du Moulin, 4180 Hamoir.
* Deze activiteit is afhankelijk van de waterstand van de rivier. Op dit moment is de stand in de rivier erg laag, waardoor de kans heel groot is dat deze activiteit helaas niet door kan gaan. Mocht dit het geval zijn, kun je er voor kiezen om te gaan mountainbiken, boogschieten, outdoorsteppen of je kunt naar Aywaille gaan.

14.30 - 16.30 uur Fotospeurtocht Ninglinspo (gratis)
Een avontuurlijke wandeling door de omgeving voor jong en oud in de omgeving! De rivier kronkelt zich een weg door
het prachtige wandelgebied. De foto’s wijzen je de weg voor deze route. We verzamelen bij de parkeerplaats van Ninglinspo.

19.00 uur Snack tijd! Friet, frikandellen, curry, mayonaise, kroketten, mosterd, kaassouflé's.... Bestel het aan de bar en geniet samen op het terras van deze oerhollandse lekkernij!
Liever een pannekoek? Ook dat is mogelijk, geef dit op tijd door dan regelen wij dit.

20.30 uur Bingo-avond | €2 |per kaartje. Neem je eigen pen en stoel mee. Gezellig op het veld tussen onze Freecamp tenten en campingplaatsen.
Bingo! We hebben vanavond een bingo-avond op de camping. Juich niet te vroeg, want bij valse bingo moet je een liedje zingen! De kaartjes zijn tijdens de bingo te koop, je hoeft dit niet vooraf te betalen. Als het weer het toelaat (bij droogte is een kampvuur niet toegestaan op last van de brandweer) maken we een kampvuurtje en genieten we van de gezellige avond.

WOENSDAG

09.00 – 11.00 uur Outdoorsteppen | €15 p.p. | Max. 15 per groep
Vanaf camping Le Confluent volgen we een redelijk vlak fietspad en
verkennen met de outdoorstep de omgeving. Aangezien de
step een groot voorwiel heeft en een klein achterwiel, is
het net wat anders dan anders. Een leuke activiteit om samen te
ondernemen, zonder al te veel inspanning. Helm op. Instructeur voorop.
Vertrek vanaf camping le Confluent (Rue du Pont 15, 4170 Comblain-au-Pont)

11.30 - 12.30 uur Time to relax aan het zwembad op camping Le Confluent

11.30 - 12.30 uur Genieten van een meegebrachte lunch op het terras van camping Le Confluent.

12.30 - 14.30 uur Eenouder Midgetgolftoernooi. Eens kijken wie met de minste slagen de bal in de holes krijgt. Tot en met 12 jaar | gratis |, 13+: | €2,50 p.p. |

14.30   uur Nog energie over? Start hike vanaf camping Le Confluent. Loop mee door de bossen, langs de stenen kunstwerken, over het kerkhof, omlaag door Comblain-au-Pont en terug over het fietspad langs de Ourthe.  | gratis |

19.00 - 20.30 uur Geef je op voor de speciale eenouder hamburgeravond op camping Le Confluent. Wij zorgen voor alle ingredienten en jullie mogen je eigen hamburgerbroodje beleggen. Broodjes, tomaten, sla, gebakken eitje, gebakken spek, sausen, stokbrood met kruidenboter, salade. Inclusief 1 gratis drankje (fris of tapbiertje) | €10 p.p. | incl. drankje
19.30 uur   Nu we toch op camping Le Confluent zijn gaan we je gelijk leren hoe je een kampvuurtje maakt. Een drietal kampvuurschalen staan klaar. Gezellig een zelf belegd broodje Hamburger eten bij het knapperende vuur.

20.30 - 23.00 uur Bierproefavond en karaoke | €15 p.p. |
Wat weet jij van bier en wijn? Vanavond tijdens de bier- en wijnproefavond speciaal voor de eenouders proef je 5 soorten bier. Donker bier, locaal bier, fruitbier. Gezellige avond op het terras van de camping. Uiteraard wordt er ook voor borrelhapjes gezorgd.
De karaoke set ligt klaar....welke artiest kun jij het best imiteren? 

DONDERDAG

11.00- 11.30 Voetbalwedstrijdje | gratis |
Goalllll! Wordt jij de topscoorder van het team of geef je een
mooie voorzet? Of je nu kunt voetballen of niet, gezellig wordt het zeker!
Voor de meiden: neem een lege literfles mee, wij zorgen voor de bal. We vullen de fles met water en we proberen met de bal de fles bij de tegenstanders om te gooien. Wie het laatst de fles leeg heeft is de winnares.

12.00 - 18.00 uur Stadstour Luik
Ontdek de stad Luik met haar mooie oude centrum. We parkeren in Rivage en gaan gezellig per trein voor een city trip Luik. Shoppen, oude gebouwen, terrasjes. Treinkaartjes kopen we ter plaatse.

19.00 uur Zwembad spelletjes. Neem je waterpistool mee! Leuke spelletjes in het zwem. Een uurtje heerlijk spetteren met zijn allen. | gratis. |

21.00 uur Eens kijken of je nog weet hoe je het kampvuurtje kunt maken (speciale kampvuurplek voor onze eenoudergroep)
Gezellig rond het kampvuur genieten we van de avond.
22.00 uur Neem je lampion met lichtje mee en we maken samen een lichtjestocht over de camping als het donker wordt. | gratis |
Kleine Uco lampjes met waxinelichtjes zijn te huur | €1,- p.st.|
Alleen camping le Confluent zijn fakkels toegestaan. | €3,50 p.st.|

VRIJDAG

Vrije ochtend

16.00 - 18.00 uur Spelletjesmiddag  | gratis |
Let’s play a game! Vandaag hebben we een spelletjes middag in het
restaurant van de camping, onder leiding van onze reisleiding. Twister, dammen...
Neem je eigen lievelingsspelletje mee! Voor ouders en kinderen! | gratis |

20:00 uur - ....? Bonte avond en eindfeest | gratis | Opvoeringen, dansen & gezelligheid!
Doe mee aan de bonte avond! Een toneelstukje, een dansje, ken je een leuke grap, wil je verkleed komen? Het mag allemaal! Vertel de reisleiding op tijd wat je gaat doen zodat we een idee hebben en maken we een indeling wie het eerst mag optreden.
De  bar is geopend, de muziek staat aan. De dansvloer is geopend!

ZATERDAG

Vóór 11.00 uur Uitchecken
Helaas is de vakantie vandaag al weer ten einde. Voor 11:00 uur dien je uitgecheckt te zijn. Heb je een huuraccommodatie? Houdt er dan rekening mee dat deze voor 11:00 uur ook gecheckt dient te zijn in verband met het terug krijgen van de borg.

Dat je voor 11.00 uur uitgecheckt dient te zijn, betekent niet dat je gelijk terug moet naar huis. Er zijn in de omgeving nog tal van leuke dingen te doen. Je kunt naar de grotten van Remouchamps, een dagje naar attractiepark Plopsa land, een dagje relaxen in de spa, kajakken op de Ourthe, naar de watervallen van Coo of naar het oude stadje Durbuy. Zo als je ziet, er is genoeg te doen voordat je weer naar huis rijdt!